Chłodnik ogórkowy
Czas upałów to czas
chłodników. Chłodnik ogórkowy idealny na gorące dni. Łagodzi objawy upałów,
uzupełnia płyny, elektrolity, związki mineralne i witaminy. Dla zdrowia i
urody.
250 ml kefiru
250 ml jogurtu naturalnego
1 świeży ogórek
1 pęczek rzodkiewek
1 ząbek czosnku
1 pęczek koperku
garść pokrojonego szczypiorku
2 jajka
sól
pieprz
Jajka ugotować na twardo, obrać, pokroić na cztery. Ogórek obrać i razem z rzodkiewkami zetrzeć na tarce o grubych oczkach, odsączyć. Koperek drobno posiekać. Do miski wlać kefir i jogurt dodać starte warzywa, przeciśnięty czosnek, koperek i szczypiorek, wymieszać. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Chłodnik wyporcjować i podawać z kawałkiem jajka.
Pychaaaa polecam!!!!!
OdpowiedzUsuń