Sernik na zimno z truskawkami

Kolejna odsłona, ciasta z truskawkami . Tym razem sernik na zimno z tymi cudownymi pachnącymi latem truskawkami. Delikatna konsystencja, orzeźwiający smak urzeknie niejednego smakosza.



Składniki:

30 dag truskawek
20 dag półtłustego twarogu
2 waniliowe serki homogenizowane
1 opakowanie biszkoptów
3-4 łyżeczki cukru
2 galaretki truskawkowe
1 galaretka brzoskwiniowe


Tortownice wyłożyć warstwą biszkoptów. W szklance gorącej wody rozpuścić galaretkę truskawkową. Gdy ostygnie, dokładnie wymieszać ją z serkami homogenizowanymi, wyłożyć na biszkopty i wstawić do lodówki. Galaretkę brzoskwiniowa również rozpuścić w szklance gorącej wody i pozostawić do ostygnięcia. Twaróg dokładnie utrzeć z cukrem na jednolitą masę, wymieszać z garścią pokrojonych truskawek oraz galaretka brzoskwiniową. Wyłożyć na zastygła masę serową. Wstawić do lodówki aby masa zastygła. Na stężałej masie układać plasterki truskawek i zalać tężejącą galaretka truskawkową rozpuszczona w szklance gorącej wody. Wstawić do lodówki. 










Komentarze

Prześlij komentarz

Popularne posty