Warzywna zupa z patisonem i fasolką szparagową
Przepis na tą zupę był w naszych zasobach od ponad dwóch lat. Jednak nigdzie nie mogliśmy dostać świeżego patisona. Ale, że wytrwale dążymy do celu to się udało i mamy dla was pyszną, pełną warzyw zupę oczywiście z patisonem. Zachęcamy do spróbowania. Patisona zakupiliśmy w sieci sklepów z kwiatkiem.
4 małe patisony lub jeden większy
2 duże garście fasolki szparagowej (może być mrożona)
1 mała cukinia
2 marchewki
2 ziemniaki
1 cebula
½ szklanki passaty pomidorowej
1,5 l bulionu
sól
pieprz
koperek
olej
Warzywa umyć, obrać (oprócz cukinii) i pokroić w kostkę. Cebulę pokroić w drobną kosteczkę. W garnku podsmażyć najpierw cebulę, potem pozostałe warzywa doprawiając je solą i pieprzem. Wlać bulion i gotować do miękkości warzyw. Na koniec dodać passatę. Zupę doprawić do smaku, na koniec dodać drobno posiekany koperek.
Komentarze
Prześlij komentarz