Deser z białą czekoladą
Pyszny, delikatny jak chmurka krem z białej czekolady. Do tego herbatniki z czarnym kakao i sezonowe owoce jagodowe. I czego więcej do szczęścia potrzeba? Może dokładki kolejnej porcji 😀.
150 g białej czekolady
500 ml śmietanki kremówki
sok z połowy cytryny
6-7 herbatników z czarnym
około 100 g truskawek/malin
Połowę śmietanki wlać do garnka, dodać połamaną białą czekoladą. Podgrzewać do momentu rozpuszczenia i połączenia składników. Odstawić do ostudzenia. Do lekko ostudzonej białej czekolady dodać sok z cytryny i ponownie wymieszać. Herbatniki pokruszyć. Resztę śmietanki ubić na sztywno. Chłodną czekoladę przelać do bitej śmietany i całość delikatnie wymieszać. Do pucharków/szklanek wsypać na dno pokruszone herbatniki, następnie krem. Na wierzchu ułożyć owoce. Desery wstawić do lodówki na około 2 godziny.
Komentarze
Prześlij komentarz