Steki ze schabu z pieprzem

Takie steki to doskonała alternatywa do tradycyjnych kotletów schabowych. Bez nadmiaru kalorii z bułki tartej, bez zabawy z panierowaniem. A sos nie jest absolutnie pikantny, ale kremowy i delikatny. Warto czasami próbować takich potraw i smaków.

 Składniki:
 
6 plastrów schabu
szklanka jogurtu naturalnego
łyżka mąki pszennej
2 łyżki oleju
1/2 szklanki czarnego pieprzu ziarnistego
sól, papryka
 
Plastry schabu lekko rozbić, posolić i usmażyć na rozgrzanym oleju 5-8 minut. Usmażone steki przełożyć do rondelka. Wylać nadmiar tłuszczu z patelni, wlać jogurt z mąką i doprawić do smaku solą i pieprzem oraz papryką, zagotować i otrzymanym sosem polać usmażone steki.









Komentarze

Popularne posty