Owsiane muffiny z borówkami (IG)
Muffin i babeczek Ci u nas dostatek, ale ciągle tworzymy coś nowego, coś smacznego, a przy tym zdrowego. Tym razem padło na babeczki z dodatkiem płatków owsianych zamiast mąki i przepysznych borówek. Spójrzcie tylko jak pięknie się prezentują.
Składniki:
2 jajka
100g płatków owsianych
120g jogurtu naturalnego
30g wiórków kokosowych
4 łyżki erytrolu/ksylitolu
pół łyżeczki proszku do pieczenia
80g borówek
5g płatków migdałów
Wszystkie składniki oprócz borówek i płatków migdałów połączyć w misce. Odstawić masę na 5-10 minut, aby płatki odrobinę zmiękły. Dodać borówki i zamieszać. Przełożyć masę do silikonowych foremek i posypać płatkami migdałów. Piec w 180 stopniach przez 30 min.
Komentarze
Prześlij komentarz