Azjatycka zupa z kurczakiem
Posiekać natkę pietruszki i orzeszki ziemne. Dodać prażoną cebulkę, wymieszać, odstawić. Posiekać czosnek, dodać 40 g sosu sojowego i 20g oleju sezamowego, wymieszać. Przełożyć do miski z odważonym kurczakiem, dokładnie wymieszać, odstawić. Posiekać imbir i chili, a następnie przełożyć na rozgrzaną patelnię z olejem sezamowym. Dusić pieczarki przez około 5 minut. Przełożyć do garnka. Dodać marchewkę, wodę, koncentrat bulionu warzywnego i pieprz, gotować przez około 10 minut, delikatnie mieszając. Dodać zamarynowanego kurczaka, szpinak, cebulę dymkę i pozostałe 10 g sosu sojowego, przemieszać, gotować przez 20 minut. Makaron zalać gorącą wodą, odstawić do namoczenia zgodnie z instrukcją na opakowaniu, następnie odsączyć. Do garnka dodać odsączony makaron, wymieszać, gotować przez 2 minuty. Zupę podawać udekorowaną rozdrobnioną wcześniej natką pietruszki z orzeszkami ziemnymi i prażoną cebulką.
Komentarze
Prześlij komentarz