Walentynkowe bajaderki

Te bajaderki są w ulubionym kolorze jednej z naszych sorek, społeczność naszej szkoły wie której ;). Poza tym to kolor powszechnie uważany za kolor miłości, a że dziś Walentynki to my zrobiliśmy je dla Was. W podziękowaniu za to, że jesteście z nami i kochacie nasze przepisy. 


Składniki:


2 szklanki pokruszonego suchego biszkoptu lub ciastek, resztek 
50 g białej czekolady
1 łyżka serka mascarpone
czerwony barwnik spożywczy
migdały
wiórki kokosowe


Czekoladą roztopić w kąpieli wodnej.
Ciasto drobno pokruszyć i przełożyć do miseczki. Dodać roztopioną czekoladę, serek mascarpone i zapach migdałowy. Ugnieść na jednolita masę. Jeśli bajaderki okażą się za miękkie należy dodać więcej pokruszonego ciasta. Jeśli będą za suche, więcej serka mascarpone. Wszystko zależy od tego, jakich resztek ciast użyjecie. 
Z gotowej masy uformować kulki wielkości orzecha włoskiego, do każdej wkładając po jednym migdale. Obtoczyć w wiórkach kokosowych, posypce lub płatkach migdałowych. Schłodzić.











Komentarze

Popularne posty