Szaszłyki z mięsa mielonego


Coś na szybko, coś bez zbędnego tłuszczu i coś na obiad. Oto jest odpowiedz. Szaszłyki z mięsa mielonego idealnie sprawdzą się do ziemniaczków i surówki. Grillowane, czyli zdrowsze, ale pyszne, polecamy.

Składniki:

500g mięsa mielonego najlepiej wołowo-wieprzowego
2 cebule
½ szklanki bułki tartej
1 jajo
3 łyżki oleju
Sól, pieprz, papryka, zioła ulubione
½ pęczku natki pietruszki

Mięso mielone wymieszać ze startą na tarce o małych oczkach cebulą. Dodać jajo, bułkę tartą, przyprawy i natkę pietruszki. Wokół patyczków do szaszłyków formować owalne szaszłyki, smarować olejem i kłaść na rozgrzanym grillu. Grillować 15-20 minut, co jakiś czas odwracając.




 


Komentarze

Popularne posty