Zupa szpinakowa z fasolką szparagową


Kolejna zupa z kategorii mocno zielonych. Doskonała dla wegetarian czy osób ograniczających mięso. Doskonałym dodatkiem w niej są kotlety sojowe, które wzbogacają smak i treściwość owej zupki.


Składniki:

pół opakowania mrożonego szpinaku
2 garści fasolki szparagowej 
garść makaronu muszelki
3 marchewki
1 pietruszka
por
5 kotletów sojowych
sól
pieprz
gałka muszkatołowa
sos sojowy
bulion 
pęczek natki pietruszki


Fasolkę pokroić na 2 cm części, dodać marchewkę, pietruszkę pokrojone w kostkę i pora w piórka. Zalać bulionem, gotować. Pod koniec gotowania dodać szpinak i makaron po czym pogotować raz chwile. Doprawić do smaku. Kotlety sojowe dodać do zupy, poczekać aż zmiękną, wyciągnąć i pokroić w kosteczkę. Tak przygotowaną kostkę sojową ponownie dodać do zupy. Posypać posiekaną natką pietruszki.











Komentarze

Popularne posty