Koktajl czereśniowo-truskawkowy

Nie tylko wiśnie i czereśnie to koleżanki ;), u nas zaprzyjaźniły się czereśnie z truskawkami. Chociaż sezon truskawkowy zmierza ku końcowi, to jeszcze na rynku dostępne są słodziutkie od słońca truskawki. Połączenie tych dwóch owoców daje cudowny smak i zapach wakacji. Po za tym doskonale sprawdza się w upalne dni.



Składniki:

250 g czereśni
250 g truskawek
1 łyżka płatków owsianych
2 łyżki jogurtu naturalnego
1 łyżka miodu


Truskawki umyć, wyszypułkować. Czereśnie umyć i wydrylować. Owoce wrzucić do wysokiego naczynia, dodać płatki, jogurt i miód. Wszystko razem dokładnie zblendować. Przelać do szklanek i podawać













Komentarze

Prześlij komentarz

Popularne posty