Koktajl czereśniowo-truskawkowy
Nie tylko wiśnie i czereśnie to koleżanki ;), u nas zaprzyjaźniły się czereśnie z truskawkami. Chociaż sezon truskawkowy zmierza ku końcowi, to jeszcze na rynku dostępne są słodziutkie od słońca truskawki. Połączenie tych dwóch owoców daje cudowny smak i zapach wakacji. Po za tym doskonale sprawdza się w upalne dni.
Składniki:
250 g czereśni
250 g truskawek
1 łyżka płatków owsianych
2 łyżki jogurtu naturalnego
1 łyżka miodu
Truskawki umyć, wyszypułkować. Czereśnie umyć i wydrylować. Owoce wrzucić do wysokiego naczynia, dodać płatki, jogurt i miód. Wszystko razem dokładnie zblendować. Przelać do szklanek i podawać
smakowity koktajl!
OdpowiedzUsuńZgadza się, a przy dzisiejszym upale smakuje jeszcze bardziej
Usuń