Prince-polo


Składniki :

Biszkopt:
6 jaj
1 szklanka cukru
½ szklanki mąki
2 łyżki kakao
1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
1/3 szklanki mąki ziemniaczanej

Upiec biszkopt i po wystudzeniu przekroić na pół

Placek wafelkowy:
6 białek
10 dag wiórek kokosowych
20 dag orzechów
4 duże Prince-polo
20 dag cukru pudru

Białka ubić z cukrem, dodać pozostałe składniki. Wafelki pokroić w kostkę , dodać do masy delikatnie wymieszać. Upiec w temperaturze 180°C.

Krem:
11 łyżeczek cappuccino  zalać ½ szklanki wody
1,5 szklanki  mleka
6 żółtek
3 łyżki mąki pszennej
1/3 szklanki cukru
margaryna

Ze składników z wyjątkiem margaryny ugotować budyń. Zostawić do wystudzenia. Margarynę rozwiercić na puch i dodawać po łyżce budyniu. Przełożyć na spód biszkopt, masa, placek, masa, biszkopt. Można posypać czekoladą lub polać polewą czekoladową. 









Komentarze

Popularne posty