Prince-polo
Biszkopt:
6
jaj
1
szklanka cukru
½
szklanki mąki
2
łyżki kakao
1/3
szklanki mąki ziemniaczanej
Upiec
biszkopt i po wystudzeniu przekroić na pół
Placek
wafelkowy:
6
białek
10
dag wiórek kokosowych
20
dag orzechów
4
duże Prince-polo
20
dag cukru pudru
Białka
ubić z cukrem, dodać pozostałe składniki. Wafelki pokroić w kostkę , dodać do
masy delikatnie wymieszać. Upiec w temperaturze 180°C.
Krem:
11
łyżeczek cappuccino zalać ½ szklanki
wody
1,5 szklanki mleka
6
żółtek
3
łyżki mąki pszennej
1/3
szklanki cukru
margaryna
Ze
składników z wyjątkiem margaryny ugotować budyń. Zostawić do wystudzenia.
Margarynę rozwiercić na puch i dodawać po łyżce budyniu. Przełożyć na spód
biszkopt, masa, placek, masa, biszkopt. Można posypać czekoladą lub polać
polewą czekoladową.
Komentarze
Prześlij komentarz