Stefanka serowa
Lubicie serniczki, ale piekarnik Was nie lubi? Mamy na to radę. Nasza propozycja to stefanka serowa bez pieczenia. Dość szybko się robi, a jak macie herbatniki dobrej jakości to praktycznie zaraz można jeść.
500 g twarogu z wiaderka
125 g masła
110 g cukru pudru
300 g herbatników kakaowych
Polewa:
2 czekolady deserowe
50 g masła
garść dowolnych orzechów
Miękkie masło utrzeć z dodatkiem cukru pudru. Dodać twaróg i połączyć całość. Na deseczce ułożyć pierwszą warstwę herbatników (5 szt. x 2 szt.).
Wyłożyć krem serowy, potem kolejną warstwę herbatników i tak do wykorzystania wszystkich składników (kończąc herbatnikową warstwą).
Masło rozpuścić razem z czekoladą deserową. Tak przygotowaną polewą polać ciasto. Posypać posiekanymi orzechami i schłodzić w lodówce przez kilka godzin.
Komentarze
Prześlij komentarz