Makaron z kurczakiem i mascarpone
Makarony doskonale sprawdzają się na szybkie obiady, lub gdy jest dość ciepło i nie chce nam się stać z byt długo przy kuchni, a przy tym są bardzo smaczne. Wystarczy kilka składników jak filet z kurczaka, pomidorki czy mascarpone i posiłek gotowy.
makaron kokardki
2 szt piersi kurczaka
1 papryczka chili.
1 szt papryka czerwona
1 serek mascarpone
3 ząbki czosnku
natka pietruszki
sól
pieprz czarny
pieprz biały
słodka papryka
zioła prowansalskie
oliwa
zielone oliwki opcjonalnie
2 szt piersi kurczaka
1 papryczka chili.
1 szt papryka czerwona
1 serek mascarpone
3 ząbki czosnku
natka pietruszki
sól
pieprz czarny
pieprz biały
słodka papryka
zioła prowansalskie
oliwa
zielone oliwki opcjonalnie
Makaron ugotować w lekko osolonej wodzie do miękkości według instrukcji na opakowaniu.
Piersi kurczaka pokroić w kostkę. Czosnek posiekać. Na rozgrzaną patelnię z odrobiną oliwy z oliwek wrzucić czosnek i podsmażyć. Czosnek wyjąć z oliwy. Na patelnię przełożyć mięso pokrojone w kostkę i smażyć do miękkości. Zmniejszyć ogień pod patelnią. Do mięsa dodać serek mascarpone i podsmażony wcześniej czosnek. Do sosu dorzucić preferowaną ilość posiekanej papryczki chili.
Sos doprawić solą, białym i czarnym pieprzem, słodką papryką oraz ziołami prowansalskimi. Do sosu dodać czerwoną pokrojoną w kostkę paprykę. Wymieszać.
Do sosu dodać ugotowany makaron. Wymieszać. Danie wyłożyć na talerze. Posypać posiekaną natką pietruszki i czerwoną papryką.
Komentarze
Prześlij komentarz