Cukinia faszerowana

Kolejna odsłona cukinii...

Składniki:

2 młode cukinie
1 mały filet z kurczaka
1 cebula
1 czerwona papryka
3 łyżki ketchupu pikantnego
pieprz
sól
zioła prowansalskie
100 g żółtego sera
2 łyżki posiekanego koperku


Cukinie przekroić wzdłuż, wydrążyć, posolić i jak puszczą sok to go wylać. Wydrążony miąższ pokroić w drobną kostkę. Cebulę , paprykę i filet również pokroić w drobną kostkę. Na rozgrzanym oleju podsmażyć mięso z cebulą, następnie dodać cukinię i paprykę. Chwilę poddusić, dodać ketchup, posiekany koperek i przyprawy. Do wydrążonych cukinii nakładać farsz i zapiekać około 40 minut w temperaturze 180°C. Pod koniec pieczenia posypać startym żółtym serem i zapiekać jeszcze chwilę do roztopienia sera. 


















Komentarze

Popularne posty