Surówka z ogórków kiszonych, jabłek i cebuli
Jesienna surówka, pełna smaku i witamin. Każdy z trzech głównych składników ma swój charakterystyczny smak, a razem tworzą super połączenie. Takie proste a jakie smaczne. Polecamy zwłaszcza w połączeniu z dobrym mięskiem.
10 średnich ogórków kiszonych
2 jabłka
1/2 czerwonej cebuli
2 łyżki oleju
czarny pieprz
natka pietruszki
Ogórki kiszone pokroić w półplasterki. Jabłka obrać, przekroić na pół i usunąć gniazda nasienne. Pokroić na ósemki a następnie na plasterki.
Cebulę obrać i pokroić w piórka.
Wszystkie warzywa przełożyć do miski. Skropić olejem, doprawić pieprzem i dokładnie wymieszać. Posypać posiekaną natką pietruszki.
Komentarze
Prześlij komentarz