Budyń owsiany
Niby to owsianka a jednak nie do końca. Niby to budyń ale jednak też nie tradycyjny. Budyń owsiany to takie połączone dwa w jednym. Przyjemna kremowa konsystencja i smak owsianki. Do tego ulubione dodatki i śniadanko gotowe.
1/2 szklanki płatków owsianych
1 szklanka mleka roślinnego
1/2 szklanki wody
1 łyżeczka miodu
ulubiona czekolada i dowolne ulubione owoce do dekoracji
Do garnuszka wsypać płatki owsiane, wlać mleko i wodę. Gotować na wolnym ogniu, aż płatki napęcznieją i zmiękną. Zdjąć z ognia i odstawić do lekkiego ostygnięcia. Posłodzić miodem i zblendować całość na gładki pudding. Przełożyć do miseczki i udekorować dowolnymi owocami i/lub startą czekoladą.
Komentarze
Prześlij komentarz