Roladki wieprzowe w liściach pora

Zwykły schabowy już nie cieszy jak kiedyś, dlatego trzeba coś kombinować. Kombinujemy i komponujemy z tym schabem. Dzisiaj dodaliśmy serek wiejski z czosnkiem, zawinęliśmy w liście pora i udusiliśmy. Było pysznie, polecamy na niedzielny obiadek i jak goście przyjdą to będą zachwyceni.
 
Składniki:
 
5 plastrów schabu
2 łyżeczki musztardy
1 ząbek czosnku
4 łyżki serka wiejskiego
por
papryka czerwona sproszkowana
sól
pieprz
2 łyżki masła 

Schab lekko rozbić przyprawić solą, pieprzem i papryką, schłodzić w lodówce. Posmarować musztardą, położyć serek wiejski utarty z przeciśniętym czosnkiem. Pory podzielić na liście, zblanszować 2 minuty  i przelać zimną wodą. Kilka wewnętrznych liści pokroić w paski długości 4 cm. Ułożyć na nie przygotowane kotlety, dodać po kawałku pora i ciasno zwijać, związując fragmentem liścia pora. W rondelku rozpuścić masło, dodać pół szklanki wody, przełożyć roladki i dusić 30 minut pod przykryciem.







 

Komentarze

Popularne posty