Pasta kanapkowa z cukinią
Pasta kanapkowa z cukinią to odmiana tradycyjnej pasty jajecznej. Wzbogacona o dodatek i smak jednego z naszych ulubionych warzyw jakim jest cukinia. W ten sposób można również przemycić nieco warzyw do diety niejadków.
3 jajka
1 mała cukinia
100 g żółtego sera
1 cebula
1 łyżka majonezu
1 łyżeczka masła
sól
pieprz
Cebulę pokroić w drobną kosteczkę, podsmażyć na maśle. Cukinię (razem ze skórką) zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Przełożyć na patelnię z cebulą i razem podsmażać.
Jajka ugotować na twardo, obrać ze skorupki i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Ser żółty zetrzeć na tarce o małych oczkach.
Do miski przełożyć jajka, ser żółty oraz przestygniętą cukinię z cebulą. Dodać majonez oraz sól i pieprz. Całość wymieszać do połączenia składników.
Komentarze
Prześlij komentarz