Muffinki z mascarpone i owocami

Nie ma nic szybszego i czasami się okazuje niż pyszniejszego niż muffinki. Dzisiaj polecamy z owocami miękkimi, my zrobiliśmy z borówkami. I jak się okazało jedna porcja to stanowczo za mało.


Składniki: 

2 duże jaja
125 g serka mascarpone
0,5 szklanki oleju 
0,5 szklanki cukru trzcinowego
1,5 szklanki mąki pszennej
2 łyżeczki proszku do pieczenia 
3 łyżki mleka
1 szkl borówek lub innych drobnych owoców

Jaja, serek i olej wymieszać widelcem tak aby nie było grudek. Przelać całość do mąki wymieszanej z cukrem i proszkiem do pieczenia. Dodać owoce, szybko wymieszać i wyłożyć masę do gotowych foremek do 2/3 wysokości. Piec w 180 stopniach przez 20-25 minut. Można posypać cukrem pudrem. 






Komentarze

Popularne posty