Sałatka z chińskim makaronem i brokułami
Sałatka taka na szybko, bo tylko brokuł trzeba ugotować, makaron namoczyć, resztę pokroić. Wszystko wymieszać doprawić i gotowe. W zasadzie witając się z gośćmi można by ją w międzyczasie przygotować, tylko ten specyficzny zapach gotującego się brokuła 😉.
1 paczka makaronu typu chińskiego
1 brokuł
1 mały słoiczek marynowanych pieczarek
100 g chudej szynki
1 świeży ogórek
4 łyżki jogurtu naturalnego
3 łyżki majonezu
1 łyżeczka musztardy
sól
pieprz
Przeprowadzić obróbkę wstępną brokuła, podzielić na różyczki i ugotować w osolonej wodzie. Makaron przygotować według przepisu na opakowaniu. Pieczarki pokroić na pól, szynkę i ogórka w kostkę. Wszystkie składniki ze sobą wymieszać, dodać sos sporządzony z jogurtu naturalnego, majonezu i musztardy. Doprawić do smaku.
Komentarze
Prześlij komentarz