Gofry


Gofry lubią chyba wszyscy, zwłaszcza te chrupiące i z ulubionymi dodatkami. Nasze gofry zawsze wychodzą chrupiące, dlatego polecamy wam nasz przepis. A dodatki.... To już komponujcie sami.



Składniki:

2 szklanki mąki
2 szklanki płynu (mleko + woda)
2 jajka
1 łyżeczka proszku do pieczenia
5 łyżek oleju
szczypta soli
1-2 łyżki cukru - do smaku

Oddzielić żółtka od białek. Białka ubić i utrwalić cukrem. Żółtka, mąkę, mleko, wodę, proszek, olej, sól - zmiksować na jednolitą masę. Połączyć delikatnie masę z pianą. Smażyć w dobrze nagrzanej i natłuszczonej gofrownicy ok. 5-6 minut na złoty kolor. Dodatki wg uznania.





















Komentarze

Popularne posty