Anielskie babeczki
Babeczki małe, podzielne, słodkie i piękne, chyba więcej reklam nie potrzebują. Dżem malinowy przełamuje smak słodyczy i nadaje im wyjątkowy smak. Po prostu boskie ciasteczka na raz, takie imprezowe. Zachwycą dużych i małych.
Babeczki:
6 białek
150 g cukru pudru
60 g mąki
1 łyżka mąki ziemniaczanej
1 łyżka soku z cytryny
Krem z mascarpone:
250 ml śmietany kremówki 30%
125 g serka mascarpone zimnego
2 łyżki cukru pudru lub do smaku
dodatkowo
konfitura malinowa opcjonalnie
borówki lub inne owoce – opcjonalnie
Obydwie mąki przesiać przez sito. Białka zmiksować z cukrem pudrem na puszystą i gęstą masę, dodać mąki i sok z cytryny, delikatnie wymieszać łyżką.
Nałożyć ciasto do papilotek, piec w 170 stopniach przez mniej więcej 20 minut – do suchego patyczka. Po upieczeniu babeczki ostudzić. Zimną kremówkę zmiksować z cukrem pudrem, dodawać mascarpone i dalej miksować kilka minut. Na babeczki nałożyć trochę konfitury malinowej, a na nią krem z mascarpone.
Komentarze
Prześlij komentarz