Sernik z nutellą

Sernik i nutella to niemal doskonałe połączenie. Na samą myśl ślinianki zaczynają pracować. Wykonanie nie jest trudne, najtrudniej to chyba było czekać aż ciasto wystygnie i będzie można je zjeść, co z resztą zawsze jest dla nas kłopotliwe. 

Składniki: 

Spód:
200g herbatników maślanych
100g masła

Masa serowa:
1kg twarogu sernikowego
5 jajek 
budyń śmietankowy
1/3 szklanki cukru
400g nutelli
2 łyżki mąki kokosowej
cukier waniliowy

Herbatniki zblendować, dodać rozpuszczone masło i wyłożyć spód tortownicy (24cm).  Utrzeć jaja z cukrem, dodać pozostałe składniki i zmiksować. Przelać do tortownicy i piec w nagrzanym (180 stopni) piekarniku około 1 godzinę i pozostawić w nim do całkowitego wystygnięcia.







Komentarze

Popularne posty