Surówka z kiszonej kapusty z papryką i kukurydzą
Surówka z kiszonej kapusty, powiecie a cóż to za wyczyn. Ale ta nie jest taka zwyczajna. Dodatek kilku innych składników niż zwykle, sprawia że jest ona i inna w smaku i wygląda bardziej atrakcyjnie. Warto wprowadzić odrobinę nowości do swojej kuchni.
500 g kiszonej kapusty
1 puszka kukurydzy
1 papryka
1 biała cebula
1 marchew
1 pęczek szczypiorku
3 łyżki oleju
1/2 łyżeczki cukru
sól
pieprz
Kukurydzę odcedzić z zalewy. Paprykę pokroić w kostkę. Cebulę pokroić w piórka. Marchew obrać i zetrzeć na tarce. Szczypiorek drobno posiekać. Kapustę kiszoną odcisnąć z soku i przełożyć do miski. Do kapusty dodać kukurydzę, paprykę, cebulę, marchewkę i szczypiorek. Wymieszać. Wlać olej i doprawić solą, pieprzem i cukrem. Dokładnie wymieszać i odstaw na 5 minut.
Komentarze
Prześlij komentarz