Babka puchowa
Kolejna babka, kolejne pyszne ciasto. Puch babka, a roboty całkiem mało. Zobaczcie jak pięknie się prezentuje z naszą polewą, która błyszczy i nadaje elegancji ciastu. Z całego serca polecamy na duże i małe przyjęcia w gronie przyjaciół i rodziny.
Składniki:
Składniki:
1 kostka masła
2 niepełne szklanki cukru
6 jajek
2 szklanki mąki ziemniaczanej
6 łyżek mąki pszennej
2 płaskie łyżeczki proszku do
pieczenia
6 łyżek oleju
1 łyżka octu
cukier puder do posypania
Masło utrzeć z cukrem i jajkami na
gładką, puszystą masę. Do utartej masy dodać mąkę ziemniaczaną wymieszaną z
mąką pszenną i proszkiem do pieczenia. Wymieszać i ponownie utrzeć mikserem.
Następnie dodać olej i na koniec ocet. Dokładnie wymieszać i przełożyć ciasto
do foremki wyłożonej papierem do pieczenia. Ciasto piec 40 minut w temperaturze
175 stopni C. Ostudzoną babkę puchową posypać cukrem pudrem.
Komentarze
Prześlij komentarz