Makaron ze szpinakiem i łososiem
Szybki pomysł na szybki obiad. My też czasem takich potrzebujemy, bo różnie w życiu bywa. Gotowców raczej nie uznajemy. Nasz skład surowcowy tym razem bez gramatury, bo to już od was zależy czy wolicie więcej łososia czy szpinaku. A takie dania też najczęściej powstają z resztek z lodówki.
makaron penne
świeży szpinak
łosoś wędzony
czosnek
oliwki
ser feta
masło
sól
świeży szpinak
łosoś wędzony
czosnek
oliwki
ser feta
masło
sól
pieprz
śmietanka 30%
śmietanka 30%
Makaron ugotować. Masło rozpuścić na patelni, pokroić drobno czosnek i podsmażyć, uważać, żeby się nie przypalił. Dodać szpinak delikatnie podsmażyć, zmniejszyć ogień dodać pokrojonego w cząstki łososia, śmietanę, oliwki i przyprawy i wymieszać. Sos połączyć z makaronem, wymieszać wyporcjować i posypać pokrojoną fetą.
Komentarze
Prześlij komentarz