Tarteletki z dżemem na francuskim cieście
Małe ciasteczka są smaczne, bo smaczne i małe, na raz do buzi, chrup i z głowy.... Prawda z głowy, ale w boczki idzie. No trudno, przy produkcji ciasteczek lubimy się poświęcać i próbować i smakować. A te niezwykle urodziwe i smakowite nam wyszły. Polecamy na szybko do kawki i herbatki.
Składniki:
1 opakowanie ciasta francuskiego
100 g dżemu
bita śmietana
owoce
olej do wysmarowania formy
Z ciasta francuskiego wykrawać krążki o średnicy 6 cm. Formę do mini muffinek wysmarować olejem. Krążki włożyć do formy i po nakłuwać widelcem. Do każdego krążka dodać ½ łyżeczki dżemu. Piec w nagrzanym piekarniku przez 13-15 min w temperaturze 210°C. Gorące tarteletki wyjąć z formy, a następnie wystudzić. Podawać z bitą śmietaną i owocami.
Komentarze
Prześlij komentarz