Sałatka tęczowa
3
duże pomidory
1
mała cebula
2
wędzone udka kurczaka
1
puszka fasoli
½
brokuła
Sos:
1
ząbek czosnku
3
łyżki majonezu
150
ml jogurtu naturalnego
sok
z 1/3 cytryny
sól
pieprz
słodka
papryka
szczypta
ostrej papryki
Pomidory
sparzyć i obrać ze skórki, pokroić w kostkę i ułożyć w głębokiej salaterce. Na
pomidory wyłożyć pokrojoną w kostkę cebulę, lekko doprawić solą i pieprzem.
Fasolę odsączyć i posypać po cebuli. Kurczaka pokroić w kostkę i umieścić na
fasoli a następnie podzielone na różyczki i ugotowane brokuły. Na wierzch
ułożyć pokrojony w kostkę ser feta. Z podanych składników sporządzić sos i
polać całość.
Komentarze
Prześlij komentarz