Pasta w pomidorach



Propozycja na lekkie śniadanie lub kolację. Przystawka doskonale smakuje ze świeżym pieczywem lub tostami 


Składniki:

1 puszka łososia w oleju
1 łodyga selera naciowego
½ cebuli
¼ zielonej papryki
3 łyżki sosu francuskiego  (przepis w „Sałatka z gorącymi ogórkami)
sól
pieprz
4 duże pomidory
4 liście sałaty
4 plasterki cytryny do dekoracji

Rybę z niewielką ilością oleju przełożyć do salaterki, dodać drobno pokrojony seler, drobno pokrojoną cebulę i paprykę, sos i dobrze wymieszać. Przyprawić do smaku sola i pieprzem odstawić w chłodne miejsce.
Pomidory ułożyć na talerzykach na liściach sałaty. Naciąć od czubka na sześć części, ale nie przecinać do końca. Cząstki rozchylić i lekko posolić. Sporządzoną pastę nałożyć do środka każdego pomidora. Ozdobić plasterkiem cytryny.  





Komentarze

Popularne posty