Zupa meksykańska I
Meksykana w innej wersji, bardziej bogatej, ale równie intensywnej w smaku i zapachu. Zupa przypadnie do gustu osobom o niebanalnych zainteresowaniach kulinarnych.
1 porcja rosołowa
1 papryka czerwona
1 cebula
4 ziemniaki
1 marchewka
1 puszka pomidorów
1 puszka kukurydzy
6 łyżek drobnego makaronu
bazylia
czubrica
sól
pieprz papryka ostra
Porcję rosołową
wypłukać zalać wodą, nastawić na ogień. Dodać marchewkę i cebulę. Ziemniaki
obrać i pokroić w kostkę, dodać do zupy ziemniaki i pokrojoną w kostkę paprykę
oraz kukurydzę i gotować do miękkości. Pod koniec wyjąć porcje rosołową
oddzielić mięso i wrzucić do zupy. Dodać makaron i gdy będzie prawie
miękki pomidory z puszki. Doprawić do
smaku.
Komentarze
Prześlij komentarz