Zielona tajemnica
Prawdziwie wiosenna zupa, pachnąca: warzywami, natką pietruszki i po prostu wiosną. Zachęcamy do testowania różnych zup, aby zaskakiwać swoich najbliższych i nie popaść w rutynę: niedziela rosół, poniedziałek pomidorowa, wtorek ogórkowa, środa pieczarkowa...
Składniki:
1,5 l wywaru z warzyw
5 porów
50 dag szpinaku
50 dag zielonej fasolki szparagowej
1 mała główka kapusty włoskiej
2 marchewki
1 pietruszka
3 łyżki oliwy
3 ząbki czosnku
3 ząbki czosnku
natka pietruszki
gałka muszkatołowa
sól
pieprz
Na oliwie usmażyć pokrojone w plasterki pory. Gdy będą już miękkie, dodać drobno posiekany szpinak i poszatkowaną kapustę włoską. Całość smażyć kilka minut. Włożyć wszystko do garnka z wywarem, dodać pokrojoną i ugotowaną fasolkę szparagową. Gotować razem przez 10 minut. Doprawić natką pietruszki, solą, pieprzem, czosnkiem i gałką muszkatołową.
Komentarze
Prześlij komentarz