Kurczak po chińsku
Kurczaków Ci u nas dostatek, ale po chińsku jeszcze nie było. Dlatego prezentujemy Wam dzisiaj, nasi drodzy czytelnicy naszą wariację na temat kurczaka, Chin, warzyw i aromatycznych przypraw. Mamy nadzieję, że zainspiruje Was ona do stworzenia swojego przepisu na kurczaka po chińsku.
Składniki:
1
filet z kurczaka
1
mieszanka warzyw chińskich
mleczko
kokosowe
1
łyżka pasty curry/lub przyprawa curry
makaron
1
mała kapusta pekińska
3-4
łyżki sosu sojowego
1
papryczka chili
3
ząbki czosnku
olej
do woka
Mięso
umyć, pokroić w drobną kostkę zamarynować sosem sojowym, przynajmniej 20 minut.
Usmażyć w woku razem papryczką i czosnkiem, dodać warzywa oprócz kapusty
pekińskiej i dusić do miękkości. Dodać makaron, podlać szklanką wody i
mleczkiem kokosowym i 2-3 minuty dusić. Kapustę pokroić i przed końcem duszenia
dodać, doprawić curry, solą i pieprzem.
Komentarze
Prześlij komentarz