Delikatna zupka, której generalnie nikt nie lubi, ale wszyscy się nią zajadają,. Jeszcze jak jest posypana świeżym koperkiem to już całkiem ... mhymmm palce lizać.
Składniki:
1 korpus drobiowy
3 marchewki
6 ziemniaków
1 szkl kaszy jęczmiennej
pęczek koperku
sól
pieprz
ziele angielskie
liść laurowy
Korpus dokładnie umyć,
zalać zimną wodą, dodać ziele angielskie i liść laurowy, gotować zbierając
szumy. Dodać obraną i pokrojoną w kostkę marchewkę i obrane i pokrojone
ziemniaki. Gdy warzywa i mięso będzie miękkie wyjąć korpus a dodać przepłukaną
kaszę. Gotować na wolnym ogniu do miękkości kaszy. Z korpusu oddzielić mięso
dodać do zupy. Doprawić do smaku solą i pieprzem posypać posiekanym koperkiem.
Komentarze
Prześlij komentarz