Romantyczna zupa z bazylią

Maj miesiącem zakochanych, dlatego polecamy tą zupkę zakochanym, ale nie tylko… Delikatny smak pomidorowy, dopełniony czosnkową i bazyliową nutką. 


Składniki:

1 porcja rosołowa
2 puszki pomidorów
3 marchewki
1 puszka czerwonej fasoli
6 dużych ziemniaków
1 łyżka posiekanej zielonej bazylii
1 szklanka drobnego makaronu
3 łyżki oliwy
4 ząbki czosnku
100 g ostrego żółtego sera
sól
pieprz

Porcję rosołową oczyścić zalać zimną wodą w garnku, gotować zbierając szumy. Następnie dodać umyte i pokrojone ziemniaki oraz marchewkę, a po chwili makaron. Gotować do miękkości. Wyjąc porcję rosołową, oddzielić mięso i dodać do zupy.  Dodać fasolkę i pomidory i chwile gotować. Pod koniec wrzucić przeciśnięty czosnek wymieszany z bazylią i oliwą. Przyprawić solą i pieprzem. Podawać ze startym żółtym serem.







Komentarze

Popularne posty