Romantyczna zupa z bazylią
Maj miesiącem zakochanych, dlatego polecamy tą zupkę zakochanym, ale nie tylko… Delikatny smak pomidorowy, dopełniony czosnkową i bazyliową nutką.
Składniki:
1
porcja rosołowa
2
puszki pomidorów
3
marchewki
1
puszka czerwonej fasoli
6
dużych ziemniaków
1
łyżka posiekanej zielonej bazylii
1
szklanka drobnego makaronu
3
łyżki oliwy
4
ząbki czosnku
100
g ostrego żółtego sera
sól
pieprz
Porcję rosołową oczyścić
zalać zimną wodą w garnku, gotować zbierając szumy. Następnie dodać umyte i
pokrojone ziemniaki oraz marchewkę, a po chwili makaron. Gotować do miękkości.
Wyjąc porcję rosołową, oddzielić mięso i dodać do zupy. Dodać fasolkę i pomidory i chwile gotować.
Pod koniec wrzucić przeciśnięty czosnek wymieszany z bazylią i oliwą.
Przyprawić solą i pieprzem. Podawać ze startym żółtym serem.
Komentarze
Prześlij komentarz