Pikantna zupa jarzynowa
Tradycyjna jarzynówka już nam się znudziła, więc podkręcamy jej smak, diabelską papryką ostrą. Nam efekt się podoba, a Wam?? czekamy na opinie.
Składniki:
Składniki:
1 porcja rosołowa
6
ziemniaków
2
marchewki
2
cebule
2
łyżki przecieru pomidorowego
1
papryka
1
szklanka śmietany 18%
1
łyżka mąki pszennej
1
łyżka oleju
sól
pieprz
ostra
papryka
Porcję rosołową oczyścić
zalać zimną wodą w garnku, gotować zbierając szumy. Ziemniaki i marchewkę obrać
i pokroić w kostkę i gotować do miękkości. Cebulę, czosnek i paprykę pokroić w
drobną kostkę i podsmażyć na oleju. Wrzucić do garnka z zupą. Wyjąć korpus oddzielić mięso i dodać do zupy.
Śmietanę z mąką zahartować i dodać do zupy. Doprawić do smaku, zupa powinna być
ostra.
Komentarze
Prześlij komentarz