Pikantna zupa jarzynowa

Tradycyjna jarzynówka już nam się znudziła, więc podkręcamy jej smak, diabelską papryką ostrą. Nam efekt się podoba, a Wam?? czekamy na opinie.


 Składniki:

1 porcja rosołowa
6 ziemniaków
2 marchewki
2 cebule
2 łyżki przecieru pomidorowego
1 papryka
1 szklanka śmietany 18%
1 łyżka mąki pszennej
1 łyżka oleju
sól
pieprz
ostra papryka


Porcję rosołową oczyścić zalać zimną wodą w garnku, gotować zbierając szumy. Ziemniaki i marchewkę obrać i pokroić w kostkę i gotować do miękkości. Cebulę, czosnek i paprykę pokroić w drobną kostkę i podsmażyć na oleju. Wrzucić do garnka z zupą.  Wyjąć korpus oddzielić mięso i dodać do zupy. Śmietanę z mąką zahartować i dodać do zupy. Doprawić do smaku, zupa powinna być ostra.








Komentarze

Popularne posty