Kolorowe koreczki
Z koreczkami jest jak z sałatką, wystarczą trzy czy cztery składniki, wykałaczki, odrobina pracy i mamy. Inwencja twórcza nie zna granic, pamiętajcie jednak o konsystencji produktów na koreczki, nie mogą pod wpływem wzrostu temperatury zmieniać konsystencję na rzadką, bo wszystko popłynie. Dobrze jest również mieszać smaki, tak, aby smak gorzki przełamany został słodkim, kwaśny, słonym itp. Nabijajcie na swoje wykałaczki ulubione owoce i warzywa, tak aby powstawały kolorowe obrazy.
Składniki:
chleb
tostowy
ser
żółty
wędlina
oliwki
czarne
oliwki
zielone
winogrona
rzodkiewka
papryka
pomidorki
koktajlowe
Chleb,
ser żółty, wędlinę i paprykę pokroić w kostkę. Winogrona, rzodkiewkę i
pomidorki przekroić na pół. Nabijać na przemian na wykałaczki w dowolnych
kompozycjach, przełamując smaki. Koreczki można podać na połówce jabłka
lub kapusty, aby nie przewracały się i ładnie się prezentowały.
Komentarze
Prześlij komentarz