Kisielowa babka
Wariacje na temat babek wielkanocnych część... no właśnie nie wiadomo, które to już nasze podejście do tematu. Dalej się mierzymy z tematem i stwierdzamy, że ta babka jest łatwa, szybka, prosta i ma ciekawy owocowy aromat. Polecamy ją na święta i nie tylko.
1
szklanka mąki
3
opakowania kisielu cytrynowego
3
opakowania kisielu truskawkowego
1
szkl cukru
6
jajek
1
szkl oleju
4
łyżki konfitury truskawkowej
2
łyżeczki proszku do pieczenia
Jajka
utrzeć z cukrem. Następnie dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia,
wszystkie opakowania kisielu oraz olej. Całość dokładnie wymieszać na jednolitą
masę. Do formy wlać połowę ciasta, po czym wyłożyć na nie konfiturę
truskawkową. Następnie wylać pozostałe ciasto. Piec w piekarniku rozgrzanym do
temperatury 180°C około 1 godziny. Ostudzoną babkę ozdobić polewą czekoladową.
Komentarze
Prześlij komentarz