Potworki
Kotlety "potwornie" pyszne. Zyskują na smaku dzięki dodatkowi natki pietruszki i maggi. Pasują do ziemniaczków i surówki, doskonale komponują się z surówką o łagodnym smaku.
Składniki:
filet z kurczaka
3 cebule
1/3 butelki maggi
pęczek natki pietruszki
1,5 szkl. mąki
2 jajka
szklanka mleka
1/2 szklanki gazowanej wody
olej słonecznikowy do smażenia kotlecików
sól, pieprz
Filet oczyścić i pokroić w kostkę 1cm x 1cm. Cebulę pokroić w kostkę, natkę posiekać drobno, połączyć z maggi i odstawić w chłodne miejsce przynajmniej na pół godziny. Sporządzić ciasto naleśnikowe, połączyć z mięsną masą i przyprawami. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu z obu stron na złoty kolor niewielkie kotleciki.
Komentarze
Prześlij komentarz