Kotlety jajeczne
Obalamy mity i serwujemy obiad bez mięsa, z dużą zawartością białka, smaczny i zdrowy. Jako dodatek proponujemy delikatną surówkę z marchwi i ziemniaczki zapiekane. Całość smakuje wyśmienicie, czy chcesz się skusić?
Składniki:
12
jaj
1
duża cebula
2
ząbki czosnku
1
marchewka
szczypiorek
6
łyżek bułki tartej
sól,
pieprz
czubrica
zielona
olej
do smażenia
bułka
tarta do panierowania
10
jaj ugotować na twardo, ostudzić, obrać i posiekać lub przecisnąć przez praskę
do ziemniaków. Szczypiorek umyć i drobno posiekać. Cebule obrać i drobno
pokroić, zeszklić na oleju. Marchewkę umyć obrać i zetrzeć na tarce o drobnych
oczkach. Czosnek przecisnąć prze praskę. Wszystkie składniki wsypać do dużej
miski, wbić jajka dodać bułkę tarta i przyprawy i wyrobić na jednolita masę. Formować
niewielkie kotleciki, panierować w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym oleju na
złoty kolor.
Komentarze
Prześlij komentarz