Ślimaczki z francuskiego ciasta
-Cześć ! za 15 minut wpadamy do was na mecz.........
UUUU a u nas nic do przegryzienia. Hmm ale mamy ciasto francuskie i kilka innych dodatków. Kilka chwil i zanim rozlegnie się pukanie do drzwi, doskonała przekąska gotowa i goście zadowoleni :).
Składniki:
1 opakowanie ciasta francuskiego
50 g sera żółtego
10 plastrów salami
6 -7 suszonych pomidorów
Ser żółty zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Pomidory pokroić w paski. Rozwinąć ciasto francuskie rozłożyć na nim plastry salami, następnie suszone pomidory. Całość posypać żółtym serem. Zwinąć ciasto w ciasna roladę. Za pomocą ostrego noża kroić roladę w plasterki i układać powstałe ślimaczki, na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w temperaturze 200 stopni aż będą miały ładny złoty kolor.
Robię bardzo podobne. Super pomysł na wszelkie imprezy :)
OdpowiedzUsuńZgadzamy się, my też eksperymentujemy z różnymi dodatkami
Usuń