Granatowa owsianka
Granatowa owsianka - wcale tu nie o kolor jej chodzi czy też podbite oko ;) ale o jeden z głównych składników, a mianowicie granata. Owoc dostarczający naszemu organizmowi wiele witamin, składników mineralnych i po prostu charakterystycznego egzotycznego smaku. W sam raz na poranny rozruch.
Składniki:
½ owocu granatu
250 ml mleka
4 czubate łyżki płatków owsianych
1 łyżka otrąb pszennych
1 czubata łyżka żurawiny suszonej
1 łyżka migdałów
Owoc granatu wydrążyć. Do garnuszka wsypać płatki owsiane, żurawinę i otręby pszenne, zalać mlekiem i gotować na małym ogniu. Migdały drobno posiekać zostawiając kilka do dekoracji. Pod koniec gotowania gdy owsianka będzie gęstnieć dodać posiekane migdały i połowę ziaren granatu. Wymieszać. Gotową owsiankę przełożyć do miseczki udekorować resztą granatu i migdałami.
Komentarze
Prześlij komentarz