Śledzie z kurkami i pomidorami suszonymi



Zima to czas śledzi, bo dobre i polskie. Więc proponujemy Wam prosty przepis na te cudowną rybę o wyjątkowym aromacie ;) w odsłonie grzybowo-pomidorowej. Polecamy, bo ładnie wygląda, jest prosta w wykonaniu i oczywiście wyjątkowo smakuje.




Składniki:


6-7 płatów śledziowych solonych
słoik pomidorów suszonych
słoik kurek marynowanych
3-4 cebule

Płaty wymoczyć przez kilka godzin w zimnej wodzie, odsączyć i pokroić na 1,5 cm cząstki. Cebulę pokroić w drobną kostkę, pomidory również. Układać w naczyniu do podawania począwszy od cebulki, pomidorów, kurek i śledzi, aż do wyłożenia wszystkich składników, a skończywszy na kurkach i pomidorach. Całość polać oliwą z suszonych pomidorów.














Komentarze

Prześlij komentarz

Popularne posty