Jogurtowe szaszłyki Karoli
Karola lubi konkretne smaki, warzywa, przyprawy i kurczaka. W połączeniu tego zrobiła szaszłyki, marynowane w jogurcie, który nadaje soczystość mięsu. Super pomysł na letni obiad lub kolację na tarasie. Dodatek sosu czosnkowo-ziołowego dopełnia całość.
Składniki:
400 g filetu z kurczaka
cukinia
papryka
2 cebule
200 g pieczarek
przyprawa do kurczaka
4 łyżki majonezu
przyprawy: oregano, bazylia, słodka i ostra papryka, sól, pieprz
oliwa do smarowania grilla
Filet pokroić w grubą kostkę, przyprawić, dodać majonez i dokładnie wymieszać. Odstawić do lodówki na godzinę. Cebulę pokroić w grube półplastry włożyć do wody z dodatkiem octu. Pieczarki pokroić na pół, cukinie w półplastry, paprykę w grubą kostkę. Na patyczki do szaszłyków nabijać po kolei mięso, warzywa, wedle uznania, grillować na grillu zewnętrznym lub elektrycznym.
Komentarze
Prześlij komentarz