Chleb faszerowany serem i masłem
Taki chlebek to doskonały dodatek do grillowanych potraw. posmakuje zarówno małym jak i dużym miłośnikom grillowania. Można go również zrobić w okresie zimowym w piekarniku i wspominać letnie długie wieczory z przyjaciółmi.
Składniki:
chleb pszenny krojony
15 dag startego sera
kilka ząbków czosnku
masło roślinne
pół pęczka natki pietruszki
przyprawa do grilla
Masło wymieszać z przeciśniętym przez praskę czosnkiem i startym na drobnej tarce żółtym serem. Pietruszkę umyć, osuszyć, drobno posiekać. Dodać do masła. Kolejno kromki smarować pastą i układać jedna do drugiej tworząc bochenek. Owinąć folią aluminiową. Piec przez 20 min w 180 stopniach. Po tym czasie rozchylić folię i podpiec jeszcze 5 min. Można to również zrobić na grillu, tylko wtedy czas będzie dłuższy.
Komentarze
Prześlij komentarz