Jajka faszerowane Klaudii
Kolejna przystawka w wykonaniu uczniów klas pierwszych. Klaudia proponuje nam faszerowane jajka z farszem z twarogu z dodatkiem żółtek i koncentratu pomidorowego. Wyglądają świetnie i tak smakują. Idealne na święta jak i na domowe przyjęcie.
Składniki:
4 jajka ugotowane na twardo
100 g twarogu
2 łyżki koncentratu pomidorowego
1 łyżka majonezu
sól
pieprz
Jajka ugotować na twardo, wystudzone obrać i przekroić wzdłuż na pół.
Do miseczki przełożyć ser, żółtka z przekrojonych jajek, koncentrat pomidorowy, majonez, doprawić solą, pieprzem i całość rozdrobnić blenderem na jednolitą masę.
Tak przygotowany farsz nakładać za pomocą worka cukierniczego na białko z jajek. Udekorować i podawać.
Komentarze
Prześlij komentarz