Zupa kapuściana
Czas nowalijek pomimo deszczowej pogody nadszedł, dlatego dzisiaj prezentujemy Wam zupę kapuścianą. Z pewnością zachwyci Was jej delikatny smak, warzywno-kapuściany. My lubimy młodą kapustę dlatego namawiamy Was do sporządzenia tej prostej i pysznej zupy.
1
porcja rosołowa
1
mała główka kapusty młodej
2
cebule
2
pietruszki
1
mały seler
2
marchewki
6
ziemniaków
1
puszka pomidorów
pieprz
papryka
słodka
majeranek
1
pęczek pietruszki
Korpus oczyścić zalać zimną wodą w garnku, gotować zbierając
szumy. Warzywa oczyścić, obrać, umyć, pokroić i gotować do miękkości. Gdy mięso
będzie miękkie, wyjąć korpus oddzielić mięso i dodać do zupy. Na koniec dodać
przecier pomidorowy, doprawić do smaku. Posypać posiekana natką pietruszki.
Komentarze
Prześlij komentarz