Sernik na zimno z truskawkami
Kolejna odsłona, ciasta
z truskawkami . Tym razem sernik na zimno z tymi cudownymi pachnącymi latem
truskawkami. Delikatna konsystencja, orzeźwiający smak urzeknie niejednego
smakosza.
30
dag truskawek
20
dag półtłustego twarogu
2
waniliowe serki homogenizowane
1
opakowanie biszkoptów
3-4
łyżeczki cukru
2
galaretki truskawkowe
1
galaretka brzoskwiniowe
Tortownice
wyłożyć warstwą biszkoptów. W szklance gorącej wody rozpuścić galaretkę truskawkową.
Gdy ostygnie, dokładnie wymieszać ją z serkami homogenizowanymi, wyłożyć na
biszkopty i wstawić do lodówki. Galaretkę brzoskwiniowa również rozpuścić w
szklance gorącej wody i pozostawić do ostygnięcia. Twaróg dokładnie utrzeć z
cukrem na jednolitą masę, wymieszać z garścią pokrojonych truskawek oraz
galaretka brzoskwiniową. Wyłożyć na zastygła masę serową. Wstawić do lodówki
aby masa zastygła. Na stężałej masie układać plasterki truskawek i zalać tężejącą
galaretka truskawkową rozpuszczona w szklance gorącej wody. Wstawić do lodówki.
Mmm, wygląda pysznie :)
OdpowiedzUsuńZapraszamy do wypróbowania przepisu
OdpowiedzUsuń