Pasta kanapkowa z łososiem

Wiele past tego typu dostępnych jest w różnych dyskontach i marketach. Ale jak sami wiecie nie do końca wiemy co jest w środku. Dlatego wolimy sami przygotować taką pastę i dosmakować pod siebie. Majonez tym razem daliśmy taki ze sklepu, ale następnym razem też zrobimy sami.


Składniki:

4 jaka
125g łososia wędzonego na gorąco
2 czubate łyżki majonezu
1 łyżeczka chrzanu ze słoiczka
2 łyżki posiekanego drobnego szczypiorku
sól
pieprz

Jajka ugotować na twardo, obrać i pokroić na pół. Przełożyć do miski blendera. Z łososia zdjąć skórę. Rybę przełożyć do jajek. Dodać majonez i chrzan. Doprawić solą i pieprzem. Całość zmiksować do uzyskania gładkiej konsystencji. Szczypiorek umyć, drobno posiekać i połączyć z pastą, zostawiając 1 łyżkę do dekoracji. Całość dokładnie wymieszać za pomocą łyżki. Pastę przełożyć do miseczki, posypać zostawionym szczypiorkiem i wstawić do lodówki na minimum 30 minut.








Komentarze

Popularne posty