Wyjątkowo kruche ciasteczka
Wyjątkowo kruche i wyjątkowo smaczne ciasteczka. No po prostu rozpływają się w ustach. Takie pyszności to my uwielbiamy. Do tego łatwe i bardzo tanie, poleżą, nie stracą na smaku i jakości. Smak kojarzy się z jakimiś drogimi ciasteczkami ze sklepu.
Składniki:
Składniki:
margaryna
skórka cytrynowa z 1 cytryny
10 dag cukru pudru
2 jaja
30 dag mąki
czekolada
Skórkę cytryny zetrzeć na drobnych oczkach. Cukier puder, skórkę i margarynę utrzeć mikserem na puszystą masę. Masę przyłożyć do szprycy i wyciskać wąskie ciasteczka na długość ok.7cm. Wstawić do nagrzanego piekarnika na 8-10 min w 200 st. Ciasteczka wystudzić najlepiej na kratce. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej i moczyć z jednej strony koniec ciasteczka na około 1/3 w czekoladzie, odkładać na papier do pieczenia i wstawić do lodówki.
Komentarze
Prześlij komentarz